Vær med til at bygge hoteller til insekterne

I børnenes vinterferie kan hele familien være sammen om at bygge deres helt eget insekthotel, lige til – helt gratis – at tage med hjem til haven eller altanen Der bliver også børneloppemarked og en skraldejagt med sjove, søde insektpræmier m.v.

Loppemarked for børnefamilierne

Centerforeningen i Sct. Jørgens Park ønsker at sætte fokus på bæredygtighed i forbindelse med de aktiviteter, der iværksættes i børnenes vinterferie. Og fredag den 14. februar lægger de ud med Børneloppemarked. Her stiller børn med et kræmmergen i maven op og sælger ud af alt det, de ikke mere har brug for. Loppemarkedet har åbent fra kl. 11.00 – 14.00.

Bæredygtig event, der skal få det til at zumme

I erkendelse af, at Danmark og verden generelt får færre og færre insekter, vil vi med eventen ”Byg dit eget insekthotel” slå et slag for en bedre verden til insekter, siger Signe Tedaldi, formand for Centerforeningen.

Børn – gerne i selskab med deres voksne – inviteres til at tage plads ved bordene i centergangen og være kreative sammen. Hver enkelt deltager står for indretningen af et af de 50 hoteller, som arrangøren stiller til rådighed. Signe Tedaldi oplyser, at det træ, hotellerne er bygget af, består af bæredygtig douglas, der har vokset i skovene ved Faaborg. Træet er meget holdbart og kan sagtens hænge ude i flere år uden at blive olieret eller malet. Alle insekter foretrækker at bo i naturlige omgivelser uden olie og maling, slutter Signe. 

Det er gratis at deltage

Workshoppen ”Byg dit eget Insekthotel” finder sted lørdag den 15. februar fra kl. 10.00 – 13.00
Det er gratis at deltage i workshoppen, som er støttet af Næstved Kommunes Aktivitetsmidler.

Skraldejagt med værdifuld viden

I år er skattejagten udskiftet med en jagt på skrald. Hver gang skraldejægerne har fundet et stykke skrald i en butik, skal de gætte på, hvor lang tid, det tager før, det er nedbrudt. Skraldejagten er en oplagt mulighed for, at børn og voksne kan tilbringe både en lærerig og sjov tid i hinandens selskab.

Skattejægerne præmieres

Alle der deltager i skraldejagten deltager samtidig i konkurrencen om at vinde entrébilletter til Krokodille Zoo. Derudover får de første 200 en slikkepind med indbygget insekt. For at være med i skraldejagten, skal deltagerne hente et gratis skraldekort hos Parkens Optik.

X